Activiteiten & randprogramma

Niet alleen kunt u tijdens de Kunstroute genieten van kunst, ook zijn er tal van andere activiteiten te beleven. Klik op de afbeeldingen hierboven voor een overzichtelijk blokkenschema voor zaterdag en zondag. Hieronder treft u meer informatie over de verschillende activiteiten.

Drieërlei

Drieërlei is een muziekgroep die puur voor het plezier muziek maakt. Franse en Nederlandse volksmuziek, de zogenaamde balfolk. Maar ook middeleeuwse muziek staat op het repertoire. Zaterdag zullen ze op 3 plekken optreden, hoe laat en waar is in het schema terug te vinden.

Bekijken

Hobo ensemble

Corine Besseling, Dittie van Gent en Merel Schram vormen samen het Hobo Ensemble, al een aantal jaren genieten we van hun muziek tijdens de kunstroute. Kom, luister en geniet mee! De tijden van spelen en locaties zijn te vinden in het schema.

Bekijken

Kinderactiviteit Kunst na Strijd

Muziek beeldt net als alle andere kunstvormen emoties uit. Hoor jij dit terug in de muziek? Wordt kunstenaar en zet jouw gedachten bij de muziek van Kunst Na Strijd op doek of paneel. Victor de vriend van Mussorgsky schilderde ooit de “schilderijententoonstelling”. Maken jullie je eigen tentoonstelling? Voorjaar 2018 worden de schilderijen geveild voor het goede doel van Stichting Vlinderkind www.vlinderkind.nl Ook jouw schilderij?

Bekijken

Kunst na Strijd

Tijdens de kunstroute Woudrichem 2017 zal Harmonie Kunst Na Strijd de aftrap doen voor hun project Kunst voor Vlinderkind. Er zullen enkele delen uit het klassieke werk "Schilderijententoonstelling"van de componist Moessorgsky worden uitgevoerd. Het uiteindelijke project zal plaatsvinden op 24 maart 2018 en zal er naast de uitvoering van o.a. schilderijententoonstelling van Moessorgsky een veiling zijn van kunstwerken die beschikbaar zijn gesteld door lokale kunstenaars en veiling en verkoop van schilderijtjes die zijn gemaakt door leerlingen van de basisscholen in Woudrichem. Opbrengst van de veiling gaat naar stichting Vlinderkind.

Bekijken

Stichting Poëzie

Het hofje Nieuwstad is een gezellige ruimte waarin mensen kunnen kennismaken met de geschiedenis van 200 jaar poëzie in het Land van Heusden en Altena. Op het poëziehofje, kunnen boeken, posters met gedichten worden gekocht. Ook kan er een korte workshop gevolgd worden deze is geschikt voor alle leeftijden. Of wellicht kom je Els, Leo, Lieke, Kees, Jetty, Hilde of Adrie wel tegen op een van de expositielocaties.

Bekijken

YrroS!

Tijdens Kunstroute 2017, op 10 september, bezoeken we als spelers van Yrros! de expositie-locaties en geven we op ‘eigen wijze’ onze visie op kunst en welke reactie die oproept. Daag ons vooral uit als we elkaar tegenkomen....en bekijk samen met ons de gepresenteerde kunst op theatrale wijze.​

Bekijken
Sluiten