Ontdek Woerkum

Vestingstad

Woudrichem (Brabants: Woerkem of Woerkum) is een oude vestingstad aan de Merwede in het Brabantse Land van Heusden en Altena, en hoofdplaats van de gelijknamige gemeente. Woudrichem telt ongeveer 4300 inwoners, ongeveer een derde van de gehele gemeente. Woudrichem is lid van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden.

Op de site van VVV Woudrichem kunt u meer ontdekken over onze bijzondere vestingstad!

Open monumentdagen

Kunstroute Woudrichem valt elk jaar samen met de Open Monumentendagen. Ook in onze vestingstad zijn natuurlijk prachtige monumenten te bewonderen. Zo wordt de toren van de Martinuskerk opengesteld voor bezoekers en kunt u na een kleine klim genieten van een prachtig uitzicht over de regio. Meer informatie over de kerk treft u hier. Als u meer wilt weten over de Open Monumentendagen, klik dan hier.

Pruuve Moar

Woudrichem is vele restaurants en horecagelegenheden rijk. Tijdens het food-festival Pruuve Moar kunt u genieten van het beste wat onze horeca te bieden heeft. Pruuve Moar vindt plaats op zondag 10 september op het Arsenaal in de vesting. Die dag vindt eveneens de jaarlijkse Brocantemarkt plaats.

Bereikbaarheid

Tijdens de Kunstroute is de vesting minder goed bereikbaar voor automobilisten. Wij adviseren u met de fiets of met de veerpont naar de vesting te komen. Parkeren kunt u het beste op de Schapendam of bij de Stadshaven. Lees hier verder

Sluiten