Ontdek Woerkum

Vestingstad

Woudrichem (Brabants: Woerkem of Woerkum) is een oude vestingstad aan de Merwede in het Brabantse Land van Heusden en Altena. Sinds 1 januari 2019 één van de 21 kernen van de Gemeente Altena. Woudrichem telt ongeveer 4600 inwoners. Woudrichem is lid van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden.

Via www.biesboschlinie.com kunt u meer ontdekken over onze bijzondere vestingstad en haar omgeving.

Open monumentdagen

Kunstroute Woudrichem valt elk jaar samen met de Open Monumentendagen. Ook in onze vestingstad zijn natuurlijk prachtige monumenten te bewonderen. Zo wordt de toren van de Martinuskerk opengesteld voor bezoekers en kunt u na een kleine klim genieten van een prachtig uitzicht over de regio. Voor meer informatie spreek een van de stadsgidsen aan, te vinden in de toren of ergens in de vesting. Of bekijk www.gidsenwoudrichem.nl voor meer mogelijkheden

Als u meer wilt weten over de Open Monumentendagen, kunt u dit vinden op: www.openmonumentendag.nl

Woerkumer Bier

Het verhaal van het Woerkumer Bier is een verhaal over traditie en geschiedenis maar ook over de community en over de transitie naar een duurzame toekomst. Eeuwen lang was het stadje Woudrichem, als hoofdstad van Altena, de enige plek op het eiland waar alcohol gebrouwen en verhandeld mocht worden. We inde de belastingen die op bier en jenever betaald moest worden, voor de Heren van Altena en de Graaf van Holland.
Naast handel via de rivieren waren het vooral de soldaten die in ons stadje en op Slot Loevestein gelegerd waren, de belangrijkste afnemers. Veel van onze stadsbestuurders waren destijds bierbrouwer en combineerde dit met het ambt van Schepenen of Schout.

Wil je graag ons Woerkumer Bier proeven, kom dan op zaterdag 14 september naar de vesting van Woudrichem, van 15.00 - 21.30 zullen op het Arsenaal leuke craft-brouwers uit de streek te vinden zijn, live muziek en lekkere hapjes.
Voor meer info: https://www.facebook.com/WoerkumerBier/

Bereikbaarheid

Tijdens de Kunstroute is de vesting minder goed bereikbaar voor automobilisten. Wij adviseren u met de fiets of met de veerpont vanuit Gorinchem naar de vesting te komen. Mocht u toch met de auto komen, kunt u het beste op de Schapendam of bij de Stadshaven parkeren, deze zijn buiten de vesting te vinden, volg hiervoor de aangegeven borden.

Sluiten