Ontdek Woerkum

Vestingstad

Woudrichem (Brabants: Woerkem of Woerkum) is een oude vestingstad aan de Merwede in het Brabantse Land van Heusden en Altena. Sinds 1 januari 2019 één van de 21 kernen van de Gemeente Altena. Woudrichem telt ongeveer 4600 inwoners. Woudrichem is lid van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden.

Via www.biesboschlinie.com kunt u meer ontdekken over onze bijzondere vestingstad en haar omgeving.

Open monumentdagen

Kunstroute Woudrichem valt elk jaar samen met de Open Monumentendagen. Ook in onze vestingstad zijn natuurlijk prachtige monumenten te bewonderen. Zo wordt de toren van de Martinuskerk opengesteld voor bezoekers en kunt u na een kleine klim genieten van een prachtig uitzicht over de regio. Voor meer informatie spreek een van de stadsgidsen aan, te vinden in de toren of ergens in de vesting. Als u meer wilt weten over de Open Monumentendagen, kijk dan op de site van Open Monumentendag: www.openmonumentendag.nl

Pruuve Moar

Woudrichem is vele restaurants en horecagelegenheden rijk. Tijdens het food-festival Pruuve Moar kunt u genieten van het beste wat onze horeca te bieden heeft. Pruuve Moar vindt plaats op zondag 10 september op het Arsenaal in de vesting. Die dag vindt eveneens de jaarlijkse Brocantemarkt plaats.

Bereikbaarheid

Tijdens de Kunstroute is de vesting minder goed bereikbaar voor automobilisten. Wij adviseren u met de fiets of met de veerpont naar de vesting te komen. Parkeren kunt u het beste op de Schapendam of bij de Stadshaven.

Sluiten